Fotoalbum
Up

 

Een paar kiekjes uit ons recente verleden.

etzon.jpg (7914 bytes)

 

Vorige zomer ergens in Noord-Holland Noord

De nummerplaat is natuurlijk verschrikkelijk en dat zal ook anders worden.

Hieronder enkele plaatjes genomen tijdens onze Millenium Wende Reis naar Bali.

K&lvulk.jpg (23931 bytes)

Deze vulkaan hebben we beklommen en eitjes gekookt in de hete dampen.

Het Oude Millenium werd uitgeluid met gamelan muziek.

De klok heeft voor de laatste maal geslagen in het vorige millenium. Afgezien van Laura zijn wij niet zo bezopen als we er uitzien.

Are we cool, or what?

Ergens aan de oostkust van Bali een lieflijk strandje waar het leuk snorkelen was en bier goed smaakte.


krab.jpg (11051 bytes)Dit is aan het strand in Kep, een vergane glorie badplaatsje aan de Zuidkust, dat een steeds grotere ruine wordt en waar de culinaire specialiteit krab is. Op een naburig strand zitten de vissersvrouwen met korven levende krabben in zee, daar koop je een paar kilo van en ze worden daar ook gekookt. Dan ga je naar dit strand waar je eenkrab.jpg (11051 bytes) matje huurt. De uitbaatster van het matje regelt dan al je andere behoeften door op een brommertje je krabben, blikjes drank met ijs, een doos tissues en ook ander eten te regelen.  Wij, stijve westerlingen, geven toch de voorkeur aan een tafel en stoel. De dame hier beneden verkoopt ons bananen&rijst sateetjes voor een gulden. Eerst vonden we dat wat duur voor vijf sateetjes, tot bleek dat we voor dit bedrag haar gehele voorraad van honderd sateetjes hadden gekocht.

Fotos: Laura Goudswaard.

De meest populaire vrijetijdsbesteding voor Kambodjanen is pick-nicken. Op vele plekken heeft zich een low budget infrastructuur ontwikkeld waar pick-nickers op een vlonder onder een afdakje kunnenzitten, met vele kookvrouwtjes erom heen. Een zo'n populair dagtripje gaat naar Tonle Bati.

Zeer idillysch en er kan ook een motorbootje gehuurd worden voor een rondvaarttochtje over de rivier. Hier zijn Laura en Kees in een huisvlijtig in elkaar gelaste draak aan het waterfietsen.

Dit zijn wij met een collega op haar bruiloft.

Kwam Sint Nikolaas vorig jaar nog per boot de Mekong opgestoomd, deze keer arriveerde de Goedheiligman per cyclo.