Rondschrijbrief 9

Home Fotoalbum Laura's Plakboek English

 

De intervallen tussen de cyberbrieven blijken inmiddels twee jaar te zijn geworden en ons achtste jaar in Bangkok is al weer ingegaan, en in de afgelopen twee jaar zijn er vele gebeurtenissen geweest. 

Laura heeft in 2008 haar IGCSE diploma met fraaie scores bij kunnen schrijven, ondertussen  links en rechts de awards binnenhalend, rechts op de foto zelfs twee tegelijk. Laura gaat nu verder om in 2010 haar IB (Internationaal Baccalaureaat) te halen. Daarmee zal de academische wereld aan haar voeten liggen. Het is hard werken aan alle werkstukken, projecten en scripties. En tussendoor nog ook de koraalriffen schoonmaken, of weesjes mee uit spelen nemen. Als Kees  het IB vergelijkt met het gymnasium van veertig jaar geleden, dan ligt het  niveau nu behoorlijk hoog, maar er wordt dan ook geen intellect verspild aan oude talen en dat scheelt een slok op een borrel.

Kees is in 2008 met vervroegd pensioen gegaan. UNICEF is de Regionale Kantoren aan het reorganiseren en de functie van Kees werd opnieuw gedefinieerd. Om een lang verhaal kort te maken, Kees is nog enkele maanden langer dan gepland blijven werken, om zo doende een "indemnity package" (= geld!) te kunnen aanpakken. Het was niet het echt grote binnenharken bekend van de financiele wereld maar UNICEF is dan ook een Goed Doel waar het geld primair een andere bestemming heeft dan de zakken van het personeel te spekken. 

We hebben een huis gekocht in Thailand. Een paar kilometer ten zuiden van Pattaya in een ommuurde "MooBaan" in Na Jomtien en ligt op loopafstand van het strand. Het adres staat op onze Thuis Pagina. Het is een zogenaamd tweede hands huis en de vorige eigenaar heeft zeer veel aandacht aan de bouw besteed, goed over de indeling van huis en erf nagedacht en het resultaat is geworden zoals wij zelf ook ons huis zouden hebben gebouwd. Wij zijn er dus heel blij mee. De tuin is niet zo groot, en zou goed zonder tuinman te doen zijn. Het zwembad is groot genoeg om kleine baantjes in te trekken. Het plan is om de zomers in Europa te gaan door brengen en 's winters in ons huis in Thailand te vertoeven en zo het beste van de beide klimaten te hebben. Laura heeft het huis ingewijd met een sleep-over op haar 18e verjaardag waarbij 23 jongens en meiden zonder problemen een slaapplaatsje vonden.

Kees is de zomer van 2009 wat langer in Nederland en Spanje gebleven en heeft volop genoten van zijn Jaguars. Diverse "Classic Car" evenementen is aan meegedaan met als hoogtepunten de 11 stedentocht van de Jaguar Daimler Club Holland met Anton als navigator en de Vroem rit met Khun Tuk (een collega van Kees van UNICEF die net haar Masters in Groningen aan het doen was, op de foto naast de E-type in Joure) als navigatrice. Meer details over twee- en vierwielige voertuigen op de autobiografie.

Deze zomer zijn we van plan met de Jaguar en het caravannetje een eind in de richting van de Noordpool te rijden en zullen voor het eerst sinds decennia niet de zomer in Spanje doorbrengen. 

Minke is nu bezig met haar zevende jaar in St. Andrews School. Dit jaar werkt ze weer in Nursery met de allerjongste kinderen. De afgelopen twee jaar waren heel plezierige jaren met leuke collega's en een professionele en aardige directeur. Dit wordt haar laatste jaar op deze school en het is moeilijk voor te stellen dat we over zes maanden nooit meer met de auto de u-turn op de Sri Nakarin hoeven maken. Het is de bedoeling dat we dit jaar langer naar Nederland gaan en in de eerste maanden nog een beetje in de buurt zijn als Laura voor het eerst van haar leven in Nederland gaat wonen om te studeren, waarschijnlijk in Maastricht. Daarna gaat Minke de mogelijkheden tot werk in de omgeving van het nieuwe huis nader verkennen.

We hebben de 80ste verjaardag van Minke's moeder gevierd met een "verrassingsexpositie" van haar schilderijen in haar tuin vol bloemen in Warmenhuizen. Minke's 50ste verjaardag werd gevierd in Bangkok met een brunch voor kennissen en collega's in de ochtend en een diner in Oriental waar tot Minke's verrassing haar moeder, haar broer Peter en haar zus Dorine bleken te zitten met als kado een fles 50 jaar oude port. Minke's moeder is ook deze kerstvakantie weer naar Thailand gereisd met banketstaaf en kerstbrood.

We wonen nog steeds met veel plezier in Thailand en genieten vooral van het straat leven, de markten en het Thaise eten. Onze vrije tijd brengen we regelmatig door bij de zeilclub, maar ook maken we regelmatig tripjes naar toeristische en minder toeristische bestemmingen in de omgeving. 

Ons nieuwe huis heeft voldoende logeerruimte en we hopen dat jullie in de lange wintermaanden een keer langs komen voor wat zon en een duik in het zwembad. Verder zullen we deze zomer zeker even kunnen bij praten en laten we ook eens bellen met Skype.

 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 5 januari 2010.