Rondschrijfbrief 12


Plakboek English Cyber Letter 12 Laura's Pagina

 

Een Gelukkig 2012 Toegewenst door Kees, Minke en LauraWe zijn een lange tijd in Europa geweest dit jaar, een paar maanden in Spanje om de keuken van ons appartement te verherbouwen, en een tijd in Nederland om dichterbij Laura te zijn. Ook heeft Kees de tweede moto uit zijn studententijd onder handen genomen.

 

 Minke, Kees en DS voor de Bayon

Kees en Minke hebben in februari en maart 2011 in hun oude DS meegedaan aan de Tiger Rally . Vele landen en plekken van vroeger weer bezocht: Cambodia, Viet Nam en Laos met Siem Reap, Phnom Penh, Saigon, Vientiane, en Luang Prabang. Goede herinneringen en mensen van toen opgezocht, veel is nog precies hetzelfde als jaren geleden, maar ook nostalgie naar wat vroeger was, maar dat nu vervangen is door moderniteit. Zoals ook voor veel Indochinezen onze DS nostalgie is naar de oude tijden en verbazingwekkend veel oudere mensen weten van en staan te wachten op de magische elevatie van de auto na het starten van de motor.

Laura met kikker bij een der oudste universiteiten van de wereld.

Laura heeft met klinkende cijfers haar propjes binnengehaald, en heeft in de zomervakantie een cursus Spaans in Salamanca gedaan, en aangezien ze weet waar de kikker zit, heeft ze haar diploma gekregen. Ze is nu met haar tweede jaar van haar Bachelors in Sciences aan het University College in Maastricht bezig en gaat het tweede semester daarvan voltooien als exchange student in Sydney. 

Ons huis in Na Jomtien lag er bij terugkeer nog mooi bij met de tuin , hond en parkietjes in blakende gezondheid. Samak had er goed voor gezorgd. Minder was de toestand van onze vloer en kozijnen, waar de termieten stevig in huis gehouden hadden. De knoop is doorgehakt en al het laminaat, toch al niet het mooiste van ons huis, is vervangen door fraai Thais marmer, en het houten plint- en kozijnenwerk door hardhout. De overstromingen zijn niet in ons deel van Thailand geweest.  In de gebieden van de overstromingen is de schade aan huizen, industrie en infrastructuur enorm en heeft de economie een knauw gekregen. De Thaise politici leven zich weer fanatiek uit in het Zwarte Pieten wie hier schuld aan heeft. De rode shirtjes hebben wederom op democratische wijze de macht gekregen en met de jongere, onervaren, maar mooie zus van de veroordeelde vorige premier aan het roer, en met een koning die steeds ouder en brozer wordt, en met de voortdurende islamitische aanvallen met dagelijkse doden in het zuiden, blijft de politieke toekomst van Thailand onzeker. 

Kerstdiner

We genieten nog steeds van al onze vrije tijd in het fantastische Thailand met het lekkere eten, de aardige mensen, en het mooie strand op loopafstand. Minke zwemt iedere ochtend voor het ontbijt een half uur in ons zwembad, uitkijkend op onze tropische tuin met veel varens en orchideeŽn. Kees heeft een sproeisysteem gemaakt en 's ochtends en 's avonds krijgen alle planten een automatisch tropisch regenbuitje. Ook gaat Minke weer regelmatig naar  yoga samen met een kennis uit onze moobaan Balina. Kerst hebben we gevierd met mijn moeder (die dit jaar 85 wordt), mijn broer en zijn vrouw en Laura en haar twee Nederlandse vriendinnen uit Maastricht. Het nieuwe academische jaar in Sydney begint pas eind februari en Laura kan dit jaar dus twee maanden vakantie vieren in Thailand en we genieten ervan om weer even als familie samen te zijn.

2012 wordt een bijzonder jaar want Kees wordt 60 in februari, mijn moeder 85 in mei, mijn broer Peter 50 in oktober en Laura wordt 21 jaar in november. Iedereen is gezond en vol plannen voor de toekomst. 

Ons goede voornemen voor 2012 is regelmatig kontakt te houden met familie en vrienden en we wensen jullie een gezond en positief 2012.

11 January 2012