Rondschrijfbrief 17  

Een Gelukkig Nieuwjaar gewenst aan jullie allen.

 

Fotoboek English

 

Nous apres la déluge van vorig jaar gaan weer best. Ons dak lijkt eindelijk min of meer waterdicht, de lekkage van het zwembad is met veel hak- en breekwerk gestelpt en de meeste waterschade is verholpen. Zelfs de elektrieke garagedeur doet het weer. De slaapkamer is verbouwd met extra ramen voor wat frisse lucht, al het moderne kartonnen meubilair is vervangen door tropisch hardhout en in de keuken zijn de verpulpte keukenkastpanelen vervangen door massief granieten platen.

Minke is eind juni gestopt met werken op school en collega's en ouders hadden zich ingezet om een hartverwarmend afscheid voor haar te organiseren. Nu is het genieten van een rustig ontbijt in de tuin gevolgd door baantjes zwemmen en een bezoek aan de sportschool. Ondertussen is Minke bezig om net als Kees een retirement visum voor Thailand te krijgen.

Tot groot verdriet van velen is de Thaise koning overleden, op zeer hoge leeftijd. De kroonprins zal tot nieuwe koning benoemd worden als zijn vader volgend jaar is gecremeerd. De propagandamachine draait al op volle toeren om de toekomstige koning tot een even geliefd vorst te maken als de vorige, wat nog een hele dobber zal zijn. Ondertussen, ondanks dat de huidige regering een militaire is, maar een zonder duidelijk strategie hoe het probleem aan te pakken, gaat het islamitische moorden in het zuiden van Thailand gewoon door: meer dan 800 geweldadige aanslagen en 300 doden in het afgelopen jaar, en geen zicht op een oplossing. Als dat het voorland is wat ook Europa staat te wachten, dan zien de komende jaren er somber uit.

Laura kwam in het voorjaar even langs in Thailand om te helpen met de tuin. Hier heeft ze met een vervaarlijke machete een bananenplant in onze tuin omgekapt. Die groeien hier als onkruid en hebben slechts eenmalig een tros bananen. Dan kunnen ze weg.

Laura moest eigenlijk even Australie uit vanwege visa perikelen, en heeft het nuttige met het aangename verenigd en wipte even langs. De visa perikelen zijn nu vooralsnog weer onder controle.


In september hebben Minke en Kees een kleine twee weken met de E-type aan een rit door Engeland deelgenomen die door de Jaguar Daimler Club Holland was georganiseerd. Het weer had slechter gekund, maar ook beter. Met vijftig Jaguars, de meeste uit de 50er en 60er jaren, door pitoresk Engeland getoerd en vele toeristische hoogtepunten in Oxford, Cambridge, Stradford-upon-Avon gezien en natuurlijk het Jaguar Heritage gebeuren aangedaan en als kers op de taart de Revival in Goodwood.

Voor een meer uitgebreid verslag van deze Engeland tocht hier klikken.

Het Mark IV project vordert gestaag. Kees besteedt veel tijd in voor- en najaar aan deze klus en vindt er veel voldoening in. Twee nieuwe oude wielen zijn op de kop getikt, de motor zit er in, de radiator is aangesloten, de correcte jaguar zet zich af van de radiatordop, de remmen doen het, het stuur werkt, en Minke heeft het ameublement weer als nieuw gemaakt. Zo goed als af.

Minke is weer, na een periode werken van vier jaar en nu mogelijk definitief, gestopt met werken en de plannen om 's zomers met Jaguar en caravan door Europa te gaan trekken krijgen nu vaste vorm. Zoals elk jaar, is ons goede voornemen om dit jaar wat vaker te schrijven of te bellen. Jullie zijn natuurlijk ook altijd hartelijk welkom bij ons in Na Jomtien. In het Thai zeggen ze "Phop Kan May" of te wel tot ziens.

Wij proosten bij volle maan op een voorspoedig en vredig 2017.

Fotoboek English

Deze pagina is bijgewerkt tot januari 2017