Fotoalbum

Home Fotoalbum English

 


Onze huishoudster komt uit de Isan (de provincie), die onder de Thai de reputatie heeft die bij ons Drente en Groningen heeft. Dat kan dan wel wezen, het is er ook wel net zo mooi. Veel landbouw, voornamelijk rijst .

 


Ook heel veel suikerriet, dat in reusachtige fabrieken in alkohol wordt omgezet, waar de benzine mee aangelengd wordt, tot 20%. Soms zie je machines bezig, maar het meeste wordt met de hand gekapt en op vrachtwagens geladen, zoals hier.


Deze mobiele lokale huisvlijt wordt aangedreven door een multipurpose hakkeplof dieseltje. Er wordt op deze manier wel heel wat van het millieurendement afgeknabbeld door de CO2 die geproduceerd wordt bij het maken van alkohol. .

 


De villa van onze huishoudster, gezeten op de rode stoel. Twee kamers, natte cel, kattenhok en de keuken buiten onder een afdakje. Er is water en electra. Voor de natte cel hebben wij maar weer de bouwmaterialen gedoneerd, de keuken moest nog wachten want er zat een kip te broeden op het aanrecht.


Het geestenhuisje is van even eenvoudige snit als het huis zelf. Uiteraard worden de geesten die het veld hebben moeten ruimen voor de nieuwbouw te vriend gehouden met lekkers, als het maar rood is.


Gert-Jan is ook weer langs geweest en is ook meteen ingeroosterd bij de bananenoogst.

 


Het lustrum 9 plus 1 van Het Nieuwe Dispuut, 46 jaar na het oprichtingjaar. De meesten iets grijzer en een rimpeltje meer, maar verder is niemand ook maar een spat veranderd.

 


Onze buurvrouw Nada uit Bhutan was toevallig in Thailand. We hebben haar kennis laten maken met een ons bekend groepje rustige monniken door aan elk een zakje plakrijst te offeren, hetgeen zij onbewogen in ontvangst namen.

 


Zij woont nu in de Dordogne, waar we op weg naar het zuiden bij haar fantastische boerderij hebben gebivakeerd. Heel leuk elkaar weer na zo'n lange tijd te zien.

 


Een zijstapje zonder BIOD naar ons huis aan de Costa Brava met hier Tossa de Mar in het ochtendgloren.


De Picos de Europa, prachtige wandelingen met fenomenale uitzichten.


Weer terug van een eind weg de Picos in, smaakt de cerveza zeer goed.


Typisch Spaans ontbijt in Santiago de Compostella: chocoladepapje met churros.


Maximale steun van onze Morendoder Heilige Jacobus krijg je door hem van achteren te omarmen. Waarschijnlijk zal het niet schaden, als het ook al niet baat.


De oude brug tussen Spanje en Portugal.


Laura en Oliver met Oudjaar in een bootje op het meer voor hun appartement. De boompjes moeten nog wat groeien maar het uitzicht is fenomenaal.


Deze Emu (Dromaius novaehollandiae) liep gewoon over de camping te banjeren, tussen de vele kangoeroes en walibi's, onder begeleiding van het schaterlachen van de koekaboera's.


Weer in Sydney met de beroemde brug daar beneden.