Rondschrijfbrief 14
Fotoalbum English

 

Een gelukkig 2020 toegewenst door Kees en Minke

 

Ons pensionado/a leventje ontrolt zich tegenwoordig op drie van de zes continenten: Europa, Azie en Australie. 's Zomers in Nederland en Spanje en 's winters in Thailand en dan ook nog een week of wat bij Laura in Sydney en omstreken.

De politieke situatie in Thailand lijkt zich gestabiliseerd te hebben. De generaal van de coup enkele jaren terug heeft democratische verkiezingen gewonnen en is nu dus Minister-President. Voor de gewone Thai met de pet is dit geen probleem, zolang de economie maar bloeit. En dat doet die, voor ons een beetje te goed, want de Thaise Baht is bijna 50% gestegen ten opzichte van de Euro en Dollar vergeleken met toen we ons huis hier kochten. Gelukkig is mijn pensioen (in dollars) tegen deze koerswijzigingen gebufferd.

In het begin van 2019 zijn we met Laura en aanhang op safari in Kenia en Tanzania gegaan. Op de rand van de Ngorongoro krater bij het gedenkteken van toen (in 1984) alleen de jonge Grzimek en nu ook van zijn vader, even een foto gemaakt. Dezelfde beesten ook, nog steeds heel veel. Wel veel en veel meer toeristen dan 35 jaar geleden.

.