Fotoalbum
UpIn het mooie Amboselie park lopen de olifanten 's avonds langs het terras. Het bier heet uiteraard "Serengeti", "Kilimanjaro" of "Safari".


Tijdens de lunch in het Serengeti. Jullie moeten ons op ons woord geloven dat het water achter ons stikvol met nijlpaarden zit.

We hebben Laura in Australie bezocht en met vrienden van haar op hun zeiljacht over de wateren rondom Sydney een fantastische dag gezeild!

Laura woont inderdaad in Manly Beach.

Het nieuwe jaar begon met een bezoek van Minke's moeder, die met de regelmaat van de jaarljkse moesson komt, en neef Melle die een aantal maanden door Azie ging reizen na het behalen van zijn gymnasium diploma. Hij kreeg meteen zijn vuurdoop met een nachtje in het drukke China Town en een tochtje met een klein speedbootje over de Chao Phraya rivier. Hier staan we te kijken naar een vakvrouw die een kakelnieuwe Naga van spiegelende vlakjes voorziet. Deze Naga maakt deel uit van een zeer populaire tempel met veel nieuwbouw.

In het Bangkokse chinatown (Yaowarat in het Thai) is een zeer druk avondleven. Culinair hoogtepunt is de mango met kleefrijst (en kokossaus en gepofte rijstkorrels). Er is overigens ook in Thailand een beweging op gang aan het komen tegen het overmatige gebruik van plastic. Met ingang van het nieuwe jaar wordt er bijvoorbeeld paal en perk gesteld aan plastic zakjes.

We zijn nog altijd lid van de Royal Siam Society (zeker ook om hun regelmatig gedistribueerde wetenschappelijk tijdschrift achteloos op de koffietafel te kunnen laten slingeren) en we gaan graag mee met hun leuke culturele tripjes. Deze was naar het noorden, nabij de grens met Laos. Petje af voor de bouwvakkers die het pad hebben aangelegd.

Eleanor, die we nog kennen uit onze tijd op de Malediven (zij was daar de baas van de Britse VSO) op bezoek met haar jeugdliefde waarmee ze enkele jaren terug is getrouwd. We staan hier voor de grote toeristentrekker in ons achterland, een reusachtige met goudkleurige tegeltjes gevormde afbeelding van de Boeda in de in Thailand meest populaire pose.

Diversiteit blijkt geen goed idee en de multiculturele toestanden in onze automobiele compartimenten zijn opgeheven: dat stuk verdriet van Frankrijk, de DS, is van de hand gedaan en voor exact hetzelfde bedrag is deze Jaguar XJ6 gekocht! De Toyota mag nog even blijven, zolang die rijdt. Even schrikken was wel de wegenbelasting voor deze Long Wheel Base: 6300 Baht, weliswaar inclusief de APK maar toch altijd nog 180 euro per jaar. Pleister op de wonde is dat de benzine hier maar een eurootje is, en door vriendelijk meisjes in de tanken (deze nieuwe loot aan onze Jaguarstam heeft er twee) gestort wordt.

De dappere, maar naar bleek vergeefse poging om in Zuid-Spanje de kapotte cilinderkop van de Mk2 te vervangen.
Tijdens het wachten op een andere kop, de toerist uitgehangen in de mezquita in Cordoba.

Met mijn moeder alle hoogtepunten van Coroba, Sevilla en Granada afgelopen.

Het waterbuffelfestival van NongPreu!

Zo lijzig als waterbuffels zijn in de omgang, zo als een raket springen ze uit de startblokken als ze voor goud gaan. De jockey zit achterop, zonder zadel, stijgbeugels of leidsels, alleen een touwtje om de nek van de buffel.

De waterbuffels en hun zorgzame boerinnetjes, klaar voor de volgende race. Happy End zit er niet in, zo te zien.


De tempel van Mae Hong Son bij zonsondergang.


Een zwarte kakatoe knabbelt aan wat lekkers. Vliegen hier in Beneden Onder gewoon zo in het rond.

Een van Laura's beste vriendinnen uit haar middelbare schooltijd in Bangkok, is ook in Sydney komen wonen. Vanaf haar werkplek bij het Britse consulaat hadden we een uitstekend uitzicht op de brug en operahuis met het vuurwerk.