Fotoboek
Up

 

Weer veel autopraat en -prent op de pagina's. 

 

De E-type zonder achterbrug

De E-type was vorig jaar niet op de weg door problemen met de remmen, maar Kees heeft een week of twee op zijn rug gelegen onder de kont van de zilveren kat (geen groter genot) en meteen ook goed kunnen zien dat de auto, zijn levend gesleten hebbend in CaliforniŽ, absoluut geen roest heeft, terwijl er schandalig weinig aan roestpreventie is gedaan door fabriek of eigenaar.  De wagen kwam zonder problemen in ťťn keer door de APK. Victorie!

Wel heeft de APK garage een rubber bij het voorwiel vervangen en daarmee de uitlijning van het stuurmechanisme ontregeld.  Dat prutswerk heeft toch honderden guldens rubber van de  banden laten afslijten.  Onlangs bleek ook dat dezelfde garage vorig jaar een minstens zo'n erge incompetentie  heeft gedemonstreerd door het oliefilter te vervangen, maar niet de veren en ringen die in het filterhuis zitten terug te plaatsen, waardoor we vorig jaar de hele PyreneeŽn rit zonder effectief oliefilter gereden blijken te hebben. Prima werkers, die BOVAG jongens! 

 

Off-road niet tot het extreme, maar goed om even de onderkant af te borstelen
Enorme gebieden in de bergen zijn beschermd natuurgebied, met een zeer bijzondere mediterrane ecologie.
Het achterland bij ons appartement is nog zeer landelijk en rustig met fantastische wegen om rond te toeren.  


Foto: Laura Goudswaaard


Dit dorpje herinnerde we ons nog van decenia geleden, dezelfde lila bloemen bloeiden weer in de berm. Maar toen regende het. Dit soort dorpjes waren twintig jaar geleden behoorlijk armoedig, maar zijn weer helemaal bij door het toerisme. Hoe ouder het dorp, des te meer het gerestaureerd is en des te meer toeristen de straten verstoppen. Geen traditionele industrietjes zoals pottebakkerijen, maar ieder huis, stal en kippehok is gerestaureerd en in gebruik als ansichtkaarten kiosk, pizzeria of winkeltje voor souvenirs uit Bali. Vooruitgang en mondialisering.De naar later bleek historisch ongekende plensbuien in de PyreneeŽn waren no problem voor meer dan dertig jaar oude Jaguar en het meer recente dakje hield verreweg het meeste water buiten, maar ik had toch liever zon gehad.

 

Kees is via een fenomenale route terug gereden naar Narbonne om daar de autoslaaptrein terug naar Den Bosch te nemen. De E-type trekt uiteraard veel bekijks en het nogal agressieve alarm heeft al menig onschuldige vaders en zoontjes de stuipen op het lijf gejaagd door al af te gaan bij alleen maar de neus boven de open auto te laten hangen (om te kijken hoe hard hij kan!).