Fotoboek
Up Fotoboek Laura Plakboek English

 

Laura geflankeerd door trotse ouders laat haar Patana Diploma zien.
De honden Dikkie en Banjer verhuizen voor de tweede keer in hun leven. De zwarte, toch al nooit de slimste geweest, is van ons nieuwe huis weggelopen. 
Op weg naar Noorwegen hebben we net gehoord dat Laura met  klinkende cijfers haar IB heeft gehaald, en dat vieren we!
Ergens in het mooie Noorwegen.
Noorwegen is rijk bedeeld met gletchers. Sommige, zoals deze, hebben zich de afgelopen jaren dramatisch teruggetrokken, maar andere weer niet.
Laura zit op de Noordelijke Poolcirkel. Minke staat waar de zon net niet onder gaat op 21 juni, waar Kees staat wel.  
Potvis gaat een hapje eten. In het Engels sperm whale, omdat de bolle kop vol zit met een enorme hoeveelheid olie die daar sprekend op lijkt. Echt waar.
Middernacht in Andenes, het noordelijkste puntje van de Lofoten.
Het wereldberoemde Geiranger fjord.
In de Thaise horticultuur wordt eigen initiatief van de planten niet gewaardeerd. Heggen worden in de vorm van olifanten, herten, vogels geknipt. Dat moet beter kunnen! Kees neemt hier de uitdaging aan en spoort zijn hegje met zachte hand aan het voorbeeld van de 'leaping jaguar" in Laura's hand na te groeien. Een beginnetje is al duidelijk te zien!
Met volle maan in het najaar is het Loy Kratong in Thailand. 's Avonds wordt dan een klein vlotje van een schijf van een bananenboom rijkelijk versierd met bananenblad vouwsel, orchideeen en ander bloemen, wierookstokjes en een kaarsje te water gelaten. Eerstens omdat dat leuk is, maar ook voor good luck, en om alle tegenslag, verdriet en pech van je weg te laten drijven. Deze jongedame heeft een aantal rechts op haar tafel te koop staan, naast de gefrituurde snacks.
Op de Loy Kratong kermis is ballonnen ploppen altijd leuk. Vijf darts voor 20 baht (halve euro), bij vijf gepopte ballonnen een prijs. En dat is niet eens zo makkelijk als het lijkt.