Fotoboek
Up

 

Laura
English
Fotoboek

Snoeken in Ayutia. De onze staat in het linker rijtje op een na bovenaan, de zwarte met het witte dak naast die gele.  

Wel had dit CitroŽn model vroeger de reputatie van honden- en kattenmoordenaar. In de tropenhitte gaan deze dieren een tukje doen in de schaduw onder de net geparkeerde hoogstaande DS, maar deze zakt dan na enige tijd langzaam naar beneden en plet zo de stakkertjes genadeloos.

Van de oude stad Ayutia is niet veel meer over sinds belegerd, geplunderd en vernietigd door de Burmezen in 1767. De Nederlanders van de VOC konden net het vege lijf redden door op tijd weg te varen met achterlating van alle handelswaar.

 

Allemaal aardige mensen, immers DS liefhebbers.

 

Maar GTST ook in Thais DSland, na het monteren van een betere carburateur is de benzineleiding uit de nieuwe carburateur losgeraakt en stond de DS in de fik  midden op een U-turn van de Sukumvit. Gelukkig was een buschauffeur zeer alert en heeft met zijn brandblusser de brand in een vroeg stadium weten te blussen. De brandschade is te overzien, maar de bluspoederschade is ongelooflijk. Na enkele weken van schoonmaken en nieuwe bedrading en slangen maken, doet ze het min of meer weer.

 

 

 

 

Anton heeft hier de volledige controle over een stevige pachyderm en Noor vertrouwt dat volkomen. Rechts op de achtergrond de gouden gravure van de Boeda op een bergwand.

 

Met de Jaguar Daimler Holland Club meegedaan aan het "Rondje IJselmeer". Leuk, maar het weer op de zaterdag was een verschrikkelijke natte moesson, maar dan koud!

 

De MotoGoudsi is weer als nieuw. Ze rijdt prima, maar de berijder is niet meer zo ťťn met zijn machine als dertig jaar geleden. Aan de tank wordt gewerkt om deze in het zelfde kleurschema te laten geraken als de rest van de fiets: koffie met room. Daartoe is de oude tank mee naar Thailand genomen om te laten uitdeuken, een oude kogelwond te laten repareren, te verchromen en professioneel te laten spuiten.

 

 

Het moerasland achter ons huis is een paar weken per jaar de verzamelplaats van honderden "openbill storks" (anastomus oscitans). Deze Indische gapers heten zo omdat hun snavel namelijk niet mooi sluit.

 

Frank en Barbara zijn op bezoek geweest en hier zitten we aan de 'moeketa' (varkenspot). Een stuk reuzel bovenop en dan ad libitum vlees, vis of garnaal bakken op de barbecue, met een heerlijke soep in de slotgracht als resultaat. TweeŽneenhalve euro per persoon. Het kabaal in het openluchtrestaurant langs een drukke weg in Bangkok is oorverdovend, maar de kamerbrede poster is mooi!

 

 

Onze cyclo uit Cambodia tot bouwpakket gedemonteerd en in een vers laagje verf van authentiek frans blauw gezet. Overigens zijn in het straatbeeld van Phnom Penh, het oorspronkelijke habitat van onze fietslimousine, zo goed als geen cycloos meer te vinden.

 

Olivier komt fietservaring tekort en heeft beenlengte teveel om soepeltjes de cyclo voort te stuwen. 

 

Laura en Banjer, hier beiden vermomd als Rudolf vanwege de Kerst, zijn al vijftien jaar een paar beste vriendjes. De olijke olifant op de voorgrond is onze "water feature", zonder welke je niet kan in Thailand.