Fotoalbum

English thuis

Naast het smalle, kronkelige pad der politieke correctheid, maar wel bovenop een olifant in de jungle. Paula, ieder jaar bij ons op bezoek, neemt het er maar van.

 

Naar de buurt van de hemel geklommen bovenop de Grote of Sint Laurenskerk in Alkmaar.

 

 

 

Het leeftijdsverschil tussen de auto en Minke is tien jaar.

 

 

 

We rijden Schotland binnen.


Figuurlijk zitten we dan wel niet achter de geranium maar letterlijk wel. Onze rode geranium reist altijd mee met ons Biod huisje. Toch wat om voor te zorgen, maar makkelijker dan een hond.

Voor vertrek hebben we de banken van de caravan opnieuw bekleed met een oranje retro stofje. De gordijntjes zijn origineel, inclusief franje. Auto en caravan houden zich tot nu toe uitstekend.


Het meest westelijke puntje van de het Europese continent, waar het weer bar en boos was toen wij er waren.

 

 

 

In Lissabon wordt ieder jaar een groots sardientjesfestival gehouden, en wij waren erbij!

 

 

 

De Atlantische kust van Portugal.


We hebben onderweg altijd veel bekijks van mens en dier. Hier rijden we in Zuid Spanje op weg naar Sevilla.

 

 

 

Onze auto in de Thaise wasstraat. Hier geen ZELF WAS, maar 5 man aan het werk terwijl Minke een gratis koffie drinkt in de airco ruimte.

Hier wat kiekjes van de flora en fauna op ons erf in Thailand:

 

 

 

De monitor hagedis (aziatische water monitor of Varanus Salvator) komt af en toe buurten, we kennen hem nog van toen hij een klein monitortje was.

Dit zijn onze vriendjes de rode wevermieren (Oecophylla Smaragdina). Erg agressief, bijten pijnlijk en zijn met veel. Zij weven verschillende bladeren van een boom aanelkaar zodat een holletje ontstaat, hun nest. Op de foto zijn zij daar druk mee bezig. Als het uit de hand loopt, tikken we de nesten herhaaldelijk open en dan zoeken ze hun heil elders, bij de buren bijvoorbeeld. De eitjes die in deze nesten in grote getale gevonden worden, zijn een Thaise lekkernij en brengen veel geld op.

 

 

 

En dit is onze groene tuinslang, waarschijnlijk de Gonyosoma Oxycephalum. Wel giftig, maar niet zo erg.

Volle maan in het immer pittoreske Tossa de Mar, nabij ons huis in Spanje herstel Catalonie (zie de fier wapperende vlag boven op de toren).