>

Rondschrijfbrief 17  

Een Gelukkig 2024 gewenst aan jullie allen.

 

Fotoboek English

 

Het afgelopen jaar kabbelde ons leven rustig door, gevuld met dezelfde leuke bezigheden als van de afgelopen jaren. Genieten van ons huis en het leven in Thailand, in Nederland familie en vrienden bezoeken, met een van de ouwe karren door Europa reizen, in Spanje genieten van de middellandse zee (je weet wel: zon, zee, zex) en dit jaar weer afgesloten met een langer bezoek aan Laura in Australie, waar ook Minke's moeder Paula weer acte de presence heeft gegeven op Laura's verjaardag en geholpen heeft met de Kerstversieringen.

Daar is wel iets groots verricht: we hebben samen een waanzinnig mooi huis in de "Vergeten Vallei" gekocht met een stuk grond-van-heb-ik-jou-daar en ook een halve berg voor het evenwicht. Slechts anderhalf uur rijden plus een veerpont van het centrum van Sydney en toch bergen en rivieren en bossen zover het oog rijkt. Fantasties mooi, maar natuurlijk ook veel werk met de rommel opruimen die de natuur maakt. Speciaal nieuws was om te horen dat Laura en haar vriend Will trouwplannen hebben op deze bijzondere lokatie. We kijken er naar uit om in de komende tijd meer van hun plannen te horen.

In de Europese zomer met de E-type weer door mooi Frankrijk naar de Costa Brava gereden, waar Laura ook nog even langs is gekomen. En tussendoor nog even een bruiloft in Duitsland meegepikt van Laura's beste vriendin uit Bangkok tijden. Dan aan de Spaanse kant van de Pyreneeen het natuurpark Ordesa doorkruist, heel erg mooi, zeker als de oostelijke ingangen genomen worden waar weinig andere wandelaars komen. Een paar dagen wachten op een Jaguaronderdeel resulteerde in een leuk verblijf in dorpje Saravillo in deze bergen, als het ware opgenomen in de gemeenschap. En dan via de Dordogne (het is dat we ons niet nog meer kunnen uitspreiden, maar daar staan leuke huizen voor weinig geld!) weer terug naar Nederland.

Gelukkig hebben wij ons dit jaar uit de handen van het medisch gilde weten te houden, maar treurig genoeg, en deze trend zal in onze levensfase niet meer terugebogen worden, raakt de gezondheid van steeds meer vrienden en familie in zwaar weer of lijdt schipbreuk. We hopen dat alle medische malheur van voorbijgaande aard zal zijn. Onze vrienden en kennissenkring in Thailand begint zo steeds verder uit te dunnen, maar ook doordat meer mensen weer repatrieren naar Europa.

De ontwikkelingen in de wereld zijn deprimerend en oplossingen voor de wereldconflicten en de actuele Nederlandse problemen lijken voorlopig niet in zicht. Australie lijkt comfortabel verweg van dit alles. Wij houden ons op de hoogte van alle ellende en de actuele ontwikkelingen maar proberen daarnaast ook aandacht te hebben voor het mooie en bijzondere van de natuur (hier in de mooie Dordogne) en ons leven met vrienden en familie. Wij wensen jullie als eerste een gezond 2024 en natuurlijk veel speciale momenten met elkaar en in de natuur.

Fotoboek English

Deze pagina is laatst bijgewerkt op 1 januari 2024