Rondschrijfbrief 13
Laura English Fotoboek

 

Een gelukkig 2013 toegewenst door Kees, Minke en Laura

 

Met Kees genietend van zijn early retirement en Minke van een tweejarig sabatical, profiteren we volop van onze vrije tijd, die we zo'n beetje verdelen over Thailand, Nederland en Spanje.

Op weg naar AustraliŽ heeft Laura een stop-over van twee maanden in Thailand genomen (is immers halverwege), wat heel gezellig was. We hebben we met z'n drieŽn met de DS deel genomen aan het Snoeken weekend in Ayutia, samen met nog elf andere Thaise 'kikkerkoppen". De DS is in Thailand een buitenbeentje onder de Oldtimers en voornamelijk niet zo heel stuitend rijke Thai hebben er een. Het was dus een heel plezierig uitje. Met z'n allen in ganzenpas naar Ayutia, daar de vele ruines af, en de dag afgesloten met een gezellig diner.  

 

Laura is het afgelopen jaar goed begonnen door een semester op exchange te gaan bij de Universiteit van Sydney, AustraliŽ. Na het ietwat provinciale Maastricht, voelde Laura zich weer als een vis in het internationale water. Ze had een kamer in een koddig huisje vlakbij de campus en Minke en Kees zijn op bezoek gegaan vanuit Thailand. Met z'n drieŽn wezen zeilen op een enorm zeiljacht bij de Whitsunday eilanden, een trektocht met een campertje door de outback en uiteraard Sydney zelf met Opera House en andere no-worries-mate bezienswaardigheden. Mocht er geŽmigreerd moeten worden, dan raden we jullie Down Under aan: een fantastisch en leeg land vol met aardige mensen.

 

Deze zomer zijn we in tien dagen met z'n tweeŽn in de E-type door Frankrijk, van chambre d'hŰte naar chambre d'hŰte en via de PyreneeŽn naar ons vakantiehuis aan de Costa Brava gereden en alle old-timer musea die we onderweg tegenkwamen, inclusief die in le Mans, zijn bezocht. De rit door de PyreneeŽn was uiteraard spectaculair. De E-type heeft zich voortreffelijk gedragen, afgezien van haar oliemisbruik. Hier steken we de bergrug over met uitzicht op het natuurpark van Ordessa. 

Minke is dit jaar een part-time baan aangeboden in een St. Andrews school op een half uurtje rijden van ons huis. Het part-time werken duurde echter niet lang en nu werkt Minke full-time in de Kindergarten klas. Leuk zijn de contacten met de andere leerkrachten en de goede sfeer op de school. Er is heel veel ruimte en de kinderen leren niet alleen in de klas maar ook van het terrein buiten wordt veel gebruik gemaakt. De eerst maanden op deze nieuwe school waren ook wel intens, veel extra werk, buiten schooluren en het gevoel dat je nooit klaar bent en het altijd beter had kunnen doen.

De conditie van Banjer, onze hond van 15 jaar oud, gaat hard achteruit. Met een handje medicijnen is ze nog een vrolijk beestje, maar een wandeling naar het strand in de buurt van ons huis is nu niet meer mogelijk.

Ook dit jaar hadden we weer veel bezoek. Anton en Noor kwamen langs op hun reis door Thailand en Burma, Frank en Barbara kwamen hier het water vanboven en vanonder testen voor resp. catamaranzeilen en scubaduiken, Richard kwam even langswippen en Paula is weer enkele weken met kerst en oud-en-nieuw geweest en ook zus Ineke met zoon Gideon zijn een paar dagen met de jaarwisseling geweest.

De teller ratelt steeds sneller door en Kees is zestig geworden, iets dat we gepast met champagne op Ko Sak, een idyllisch eilandje op een uurtje zeilen vanaf Pataya hebben gevierd. Laura is eenentwintig geworden, waartoe wij een heteluchtballon hebben opgelaten met Loy Kratong aan het strand vlakbij. Alles voor good luck. Terug in Maastricht voor haar laatste semesters van haar Bachelor Public Health aan het University College Maastricht, heeft Laura het weer naar haar zin. Vele internationale vrienden en vriendinnen worden door haar bezocht in Gent, Parijs en Middelburg. En met Kerst en Oud en Nieuw weer een paar weken naar Thailand waar ook vriendje Olivier op doorreis langskwam.