DS Puzzelrit 2008
E-type Mk2 Mark IV Jaguar replica Ural Moto Guzzi MAN DS VW SPARTA Diversen

 

Home
Up

Pierre van de web site DSinasia.com heeft het initiatief genomen het eerste weekend voor DS in Thailand te organiseren.

Update: Het tweede weekend heeft ook al weer plaats gevonden. Voor pix en joetuupje doorscrollen naar beneden.

Twaalf Naa Kob hebben meegedaan aan de rit naar Ayutia. Van Bangkok is dat niet zo ver, en voor ouwe karren die weinig gebruikt worden net een leuke rit. Dankzij de voortreffelijke diensten van de broers Kob en Koob, tweede generatie DS garagisten, hebben alle kikkerkoppen het gehaald.

En ook hebben we weer de wereldpers gehaald, in hetzelfde Thaise autoblad Grand Prix Magazine , wat naar beneden scrollen.


Het begon al goed. Eerst veel koelwaterverlies op de parkeerplaats van vertrek door een oververhitte motor, daarna vlak na de start schoot de koppeling los bij het pedaal. Binnen 3 seconden gerepareerd, maar een beetje genant is het wel.

We rijden Ayutia binnen.

Wat Poo Khao Tong.

.

De in Thailand residente Japanner en mede organisator van de rally Ryosuke plumoot onze DS af voor de foto.

Wat Maheyong.

De door de overstromingen zwaar beschadigde Wat Chaiwattanaram.

Wat Lokayasuta.

De onvermijdelijke groepsfoto!De tweede DS rally is in januari 2015 gehouden en de rit ging naar het Khao Yai (Grote Bergen) natuurreservaat in het centrum van Thailand, enkele uren rijden boven Bangkok. De opkomst was iets lager dan de vorige keer: acht kikkerkoppen, inclusief de DS van de gebroeders Kob en Koob, die weer de rol de technische dienst entoesiast vervulden. Hier staan ze allen opgesteld in de wijngaard van GranMonte, de laatste bestemming op zondag. Het youtubeje staat hier.We staan in aanbidding gegroepeerd rond de DS van Pierre, de fransman achter het hele DS in Asie gebeuren.En route naar Khao Yai.Aan de rand van het park is een typisch Thais fenomeen: een hotel gebouwd als Toscaans dorpje.Kont omhoog en Kees heeft net de losgeslagen wieldop er weer opgetimmerd.De volgende dag een afslag gemist, en toen om weer op de juiste weg te komen een fantastische rit door mooi Thailand gemaakt.

Home