Kever
E-type Mk2 Mark IV Jaguar replica Ural Moto Guzzi MAN DS Kever SPARTA XJ6 Diversen

 


VW Brochures
VW Spook
Onze Rot Tao ("auto schildpad") in volle glorie op ons erf onder de boom met de gele bloesem. Deze boom ziet er de eerste maanden van het jaar altijd heel pieterig uit, maar in maart explodeert de boom met een massale gele bloemen regen. Heel Thailand ziet dan geel, en ook lila want de lila bloesembomen, een andere soort boom, barst iets eerder uit in een lila bloemenpracht.

De Rot Tao naast een Saam Lor ("drie wieler") ook wel tuk-tuk genaamd. Is dat nou dezelfde pot verf geweest voor Kever en Tuk-tuk? De Tuk-tuk heeft een twee cylinder tweetaktmotor. In Thailand zijn enkele fabrieken die deze driewielers maken en technisch gezien erg slim zijn ontworpen. Maar de tweetaktmotoren, hoewel ze op gas lopen (gele tank onder bij achteras), braken enorme blauwe rookwolken uit en vervuilen de stadslucht enorm. Er is nu ook een nieuwere tuktuk die een viertakt motor heeft.

De electric blue in onze moo baan.

 

Minke's trotse Kever tussen een beul van een Corvette (van een Amerikaanse expat), en een "bolhoed" Mercedes van een Thai, staat hier op een charity event. We staan hier klaar met onze Kratong, die vanavond bij volle maan te water zal worden gelaten. Uiteraard, Thailand zijnde Thailand, is dat voor "Good Luck".

Om het behalen van haar IGCSE examen in 2008 te vieren heeft Laura met haar vriendinnen de kever van een creatieve nieuwe look gegeven.

 

 

 

Home