XJ6
E-type Mk 2 Mark IV Jaguar replica Ural Moto Guzzi MAN DS VW SPARTA Diversen XJ6

 

 

Een nieuwe loot aan onze Jaguarstam: een XJ6 Series 3. met een zes cilinder van 4.2 liter, dus de zelfde motor als de E-type, echter niet met carburateurs, maar met inspuiting. Loopt als een zonnetje, de airco doet het fantastisch, interieur is zeer presentabel, de kleur is mooi, maar er zit een enkele vervelende beschadiging in de lak.

Er heeft dus een dramatische terugval in diversiteit bij ons plaats gevonden. Met de DS de deur uit, hebben we ons teruggetrokken in een vertrouwde cocon van monocultureel klassiek autobezit: alleen Jaguar.

 

 

Hier staan we voor onze favoriete watering hole, de Aussie Drifters bar/ restaurant/ pizzeria aan de branding. Wat ik voor de DS gebeurd heb, was precies genoeg om deze Jaguar weer van te kopen. De beschadigde lak, en dat een van de twee benzinetanks (elk 45 liter) ontbrak, maakte dat de prijs op het zelfde niveau kwam als mijn DS waarvan de 4de versnelling kaduuk was.

 

De skyline van Pataya doet niet onder voor Manhattan. De Series 3 is de laatste versie van dit model XJ, meer dan 120.000 gemaakt van 1979 tot 1986 als 6 cilinder, en van 1979 tot 1992 ruim 10.000 met een 12 cilinder motor. Deze is die met "lange wielbasis" (LWB) en met de zo begeerde pepperpot wielen. Ruim 200 pk of 313 Nm koppel geleverd aan een automatische versnellingsbak.

De kwaliteits problemen waren met de Series 3 grotendeels opgelost, maar de electra is problematisch gebleven. Te complex voor die periode, met al heel wat gecomputeriseerde schakelingen.

De eerste dagen als nieuwe eigenaar wat eenvoudige gremlings verholpen: de koplampen doen het weer, het kofferbaklichtje werkt weer, alle knipperlichten knipperen, het klokje loopt weer (en gelijk!). Wat laag hangend roestig fruit netjes zwart gelakt.

 

Onder een Flamboyant (delonix regia).

 

De vissershaven van Bang Saray.

 

De woensdagavondmarkt wordt opgebouwd op het tempelterrein.

 

De toegangpoort tot de woensdagavondmarkt in Bang Saray met rechts daarvan een gerookte viskraampje.

 

Ons groene achterland.

 

De vissershaven van Ban Ampeur.

Nu de airco weer echt koud laten zijn.

Home