Frankrijk 2012

E-type Mk2 Mark IV Jaguar replica Ural Moto Guzzi MAN DS VW SPARTA Diversen

Home
Up

In de nazomer van 2016 zijn we met de E-type met een door de Jaguar Daimler Club Holland georganiseerde 12 daagse reis door Engeland meegereden. Met zo'n 50, meest klassieke, Jaguars en Daimlers van Hoek van Holland naar Engeland gevaren en daar met een grote bocht tegen de klok in om Londen gereden om perfect getimed bij de Goodwood Revival uit te komen..
Engeland.Achter een magnifieke Jaguar Mk IX sukkelen we door een pitoresque straatje ergens in de Cotswolds. Heel mooi, een beetje popperig en exact voldoenend aan de verwachtig hoe landelijk Engeland eruit behoort zien.Drie van de vele XKs die meereden. Een zwarte XK140 wordt voorafgegaan door een grijze XK150 en gevolgd door een rode XK150.Ergens halverwege Linwood en Lyndhurst in het New Forest.Op iconische Engelse landwegen van de Cotswolds worden we voorbijgereden door de voorganger van de E-type, een XK150, die overigens, zoals alle Jaguars vanaf 1948 tot in de negentiger jaren, door dezelfde XK motor, wordt aangedreven.De XK150 van de voorzitter van de club wordt gevolgd door een "moderne" XK8, een Mk2, weer een XK8 en als laatste een witte XK150.De E-type is een smalle, lage auto, maar op de smalle landweggetjes van Engeland heeft ze toch nog meer dan een weghelft nodig.De Abdij van Tintern, al sinds de 18de eeuw een toeristische bestemming.Zoveel werk erin gestoken om de kerk te bouwen, en dan niet de boel goed onderhouden. Onder koning Henk VIII werden alle kloosters afgeschaft, ook het Tintern Klooster in 1536. De gebouwen kwamen in handen van de lokale adel, deze verkochten het lood van het dak, wat het begin van het einde van dit fantastische gebouw was. En dat was dan dat.

Op het Goodwood Revival zijn altijd vele onschatbare klassieke racewagens present om daadwerkelijk weer eens een rondje plankgas te gaan. Hier een selectie van Alfa Romeo's van voor de WW2, toen Enzo Ferrari nog aan het Alfa team verbonden was, vandaar de gele logo's met Stijgerend Paard. Met de ergste regenbuien achter de rug, staat Minke hier achter het exemplaar dat de race gewonnen heeft, immers een lauwerkrans om de radiatordop.


Een rijke variatie aan Jaguars staat geparkeerd voor ons hotel. Na een welbestede dag van rijden met klassieke Jaguars, komen we voor ons hotel bij met een pint. Minke heeft helemaal links aangeschoven.Nog wat aardige links naar de filmpjes van Goodwood:


Op 'onze' dag niets dan regen.


Rondje mee rijden met een Ferrari op Goodwood .

Home