Mk2 met BIOD 2017
E-type Mk2 Mark IV Jaguar replica Ural Moto Guzzi MAN DS VW SPARTA Diversen

Home
Up

 

Juni 2017 zijn we met de Mk2 en BIOD op weg naar Portugal gegaan. Al in Noord Franrijk bleek het chassis van de BIOD op meerdere plekken doorgescheurd. Op het juiste moment op de juiste plek dook een voitures classiques garage op, die zeer adekwaat de scheuren weer aan elkaar heeft gelast, plus een verstevigingsbuis extra. Links staat op de foto een platform van een Lelijke eend in restoratie.

Van camping naar camping getrokken. Sommigen waren leuk, andere niet zo. Deze was leuk omdat we, na twee dagen weer terug gekeerd om te zoeken, Minke's groene safierketting weer in het gras hebben teruggevonden mede dankzij deze foto, waar Minke de ketting niet meer om heeft, maar op de vorige foto van enkele momenten hiervoor wel.

 

We besloten de BIOD bij een vriendelijk boerenstel aan de Franse kant van de PyreneeŽn achter te laten en met alleen de Mk2 naar ons huis aan de Costa Brava door te rijden. Hier gaan we de caravan een koeienpaadje opsleuren met een stijgingspercentage van 33%.

Het aerodynamische duo Groots en Meeslepend op weg naar boven.

Zonder caravan op weg naar de tunnel onder de PyreneeŽn door. No problem.

Tossa de Mar.

Spectaculaire hoogteverschillen op de weg terug naar onze BIOD die aan de Franse kant op ons wacht.

Met bijbehorende mist bovenop de pas waar de weg op de grens loopt. Aan onze kant is Spanje, de lage kant is Frankrijk.

Het oververhitten van de motor blijft een probleem met de caravan erachter en een pas van 1600 meter over.

Bovenop de pas. We zijn dus drie keer de PyreneeŽn over gegaan deze zomer.

Bergafwaarts vanaf hier. Alle drie de passen boven Pamplona zijn dus goed te doen voor een krachtige klassieker met caravan.

De wegen zijn goed en niet druk. De meeste auto's die er rijden zijn campers met pensionados, waarvan wij ons distantiŽren.

Zeldzaam moment van zorg. Met de nieuwe (tweede hands) vooras voor vertrek gemonteerd, staan alle wielen weer zoals ze horen: recht. Sturen gaat veel makkelijker, de wagen spoort fantasties rechtuit als nooit te voren. Een wonderlijk geluidje, alsof er een kiezeltje tussen de spaken door stuiterde, en even later een zorgwekkend knal tegen een voorwiel noopten tot inspectie.

Een van de vijf bouten die naaf en remschijf loeivast aan elkaar klemmen, heeft de moer kompleet verloren (aha, het kiezeltje!) en ook de bout (weer teruggevonden door vriendelijke Duitsers in een camper) is eruit gevallen (aha, de knal tegen het voorwiel). De verloren bout is inmiddels door een andere vervangen met een iets andere moer. Korrekte bout plus moer uit eigen sloop zullen volgend jaar meegenomen worden.

. .

De picos de Europa in Noord Spanje.

De middeleeuwse brug van Ponte de Lima over de Lima.

In noord Portugal een bruggetje uit de Romeinse tijd, nog steeds sterk genoeg voor een Mk2.