Mk2 met BIOD 2018
E-type Mk2 Mark IV Jaguar replica Ural Moto Guzzi MAN DS VW SPARTA Diversen

Home
Up

 

Eind mei 2018 hebben we het aerodynamisch duo opgehaald uit de garage in Porto van de zeer vriendelijke voorzitter van de Classic Car club Oporto. Laura was ook een paar dagen naar Portugal gekomen en we zijn met z'n drieen de Douro vallei doorgetrokken.

.

De Mk2 is onwaarschijnlijk betrouwbaar en heeft ons dit jaar nooit in de steek gelaten. Oververhitting blijft wel een probleem zeker op moderne wegen, met langdurige hoge stijgingspercentages. Het motorvermogen is ruimschoots voldoende om alle steile wegen en bergpassen zonder problemen te nemen, ook met de BIOD aangekoppeld. De BIOD zelf gaat ook lekker, op wat lekke banden na, en de ergste lekkages zijn onder controle.

  >

.

Tomar, een stukje ten zuiden van Coimbra, midden in Portugal met het Convento de Christo en de bijbehorende Tempeliersburcht uit de 12de eeuw. Deze burcht heeft een belangrijke rol gespeeld in de strijd tegen de Moren, die een tijd eerder uit Portugal zijn verdreven dan uit Spanje.

Het monasterio de Batalha.

De kathedraal van Alcobaca.

Eindelijk is het weer opgeknapt en schijnt de zon aan een stralend blauwe hemel. Dit is de spectaculaire Atlantische kust beneden Lissabon. De Mk2 heeft een zeer betrouwbare handrem.

Ook Atlantische kust, een stukje verder naar het zuiden.

Castro Verde, met de typisch Portugese molen, die nog iedere dag graan maalt.

Het fraai ommuurde stadje Serpa.

De poort van Serpa.

Hier naar links als je naar Spanje wil.

Castillo de Las Aguzaderas, door de Moren gebouwd in de 14de eeuw ter verdediging van het steeds verder afkalvende kalifaat in Andalusie.

De toegangspoort van Ronda, een tot in detail opgelapte stad, en volledig onder de voet gelopen door Chinese toeristen, zo erg dat de "brug" overdag is afgesloten voor het verkeer wat de Rondezen weer mateloos stoort.

De meest directe weg van Ronda naar de kust loopt via woest gebergte, dit stuk heet de Serrania de Ronda. Zeer spectaculaire wegen en vergezichten, de verticale telefoonpalen tonen aan dat de weg inderdaad zo steil is als die lijkt.